Viimane politsei, pääste ja häirekeskuse ühishoone tuleb Pärnusse

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeameti ja häirekeskuse ühishoone töösaal.
Päästeameti ja häirekeskuse ühishoone töösaal. Foto: RKAS

Siseministeerium alustab tuleval aastal Pärnusse politsei, pääste ja häirekeskuse ühishoone rajamisega, tegemist on viimase taolise ühishoonega.

Politsei ja pääste ühishooned on planeeritud veel Ida-Virumaale Sillamäele, Kohtla- Järvele ja Kiviõlisse, mille asukohtadele on praegu käimas detailplaneeringute koostamine.

«Pärnusse tuleb viimane ühishoone, kus hakkavad koos tegutsema politsei, päästjad ja häirekeskus, ülejäänud taolised hooned on kõik juba valmis. Järgmisel aastal alustame ehitusega ja valmis saab see 2016. aastal,» ütles siseminister Ken-Marti Vaher Postimehele.

Võrusse rajatava ühishoone ettevalmistustööd on juba käimas, nurgakivi saab hoone järgmisel aastal

Tuleval aastal saab valmis ka kaks päästeameti ja häirekeskuse ühishoonet, neist üks valmib Tallinnas Lasnamäel ja teine Tartus Annelinnas.

«Tuleval aastal saab nurgakivi ka Tallinnasse rajatav andmekeskus. Paides saab valmis uus arestimaja. Samuti saab valmis komandohoone Vormsil, politseijaoskonna hoone Keilas ning politsei ja pääste ühishoone Häädemeestes,» rääkis Vaher.

Kokku kavandab siseministeerium läbi Riigi Kinnisvara ASi järgmisel aastal uusarendusi ja parandustöid 6,1 miljoni euro väärtuses.

Esimese politseinike ja päästjate ühise hoone avas siseministeerium 2003. aastal Tapal, seejärel 2008. aastal Iisakus ja kolmanda 2010. aasta detsembris Rakveres. 2012. aastal valmis politsei, pääste, häirekeskuse ja kaitsepolitsei ühishoone Jõhvis. Politsei ja pääste ühishooned avati 2012. aastal Kuressaares ning tänavu Narvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles