Koomik Bill Bailey tutvustas Youtube'i saates Eestit: see on erakordne koht!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maailmakuulus koomik Bill Bailey külastas Youtube'i kanali Yogscast saadet «Simple Simon», kus rääkis pikalt ja põhjalikult Eestist.

Bailey esines novembri keskel Tallinnas ja külastas siin olles ka teletorni ning õppis tundma ajalugu.

«Viimati tegin saadet Tallinnas, kus on teletorn, mis on Eesti ajaloos olulise tähtsusega. See oli vabaduse sümbol, kui nad Venemaast lahku lõid. Praegu on seal võimalus, et sulle lastakse vana mustvalget uudislõiku Eesti ajaloost ja sa ise saad uudise peale lugeda. See on fantastiline. Selline asi võiks igal pool olla,» rääkis Bailey.

Bailey ei osanud öelda, mis on Eesti rahvussport, aga teadis, et siin leiutati Skype ja et siin ollakse selle üle väga uhked.

Youtube'i saate juhid järeldasid Bailey jutust, et Eesti on üks suurepärane koht.

Saatejuhtid konsulteerisid Wikipediaga ja leidsid üllatuseks, et seal on olemas lausa spetsiaalne lehekülg «sport Eestis», mille andmetel on siin populaarsemad spordialad tõstmine, maadlus ja murdmaasuusatamine. Lisaks mängitakse siin jääkriketit.

«61 protsenti Eestist on mets, nii et seal jahitakse karusid, põtru, hunte. Nad viibivad palju väljas. See on nagu Kanada, aga Euroopas,» seletas Bailey.

Mehed arvasid, et reklaamlause «Eesti - Euroopa Kanada!» tooks siia hordide kaupa turiste.

«See on üks erakordne koht. Neil oli Euroopa kõrgeim hoone, kuni aastani 1628 või midagi... Siis ehitas keegi teine kõrgema seina,» naljatas koomik.

Yogscastil on Youtube'is ligi 6,5 miljonit tellijat ja kõnealust episoodi on ühe päevaga vaadatud üle 180 000 korra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles