Vaata, millised on müüdavaimad ilutulestikud

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnika ilutulestiku paraad.
Arnika ilutulestiku paraad. Foto: Kristjan Teedema

Aastavahetuseni on jäänud vaid mõned päevad, ent ilutulestiku müüjate kinnitusel lähevad paljud ilutulestikku ostma ikka viimasel päeval. Siiski on välja kujunenud kindlad müügihitid, mida viimasel päeval saada ei pruugi olla.

Arnika ilutulestiku keskuse juhataja Eduard Tani ütles, et Arnika tänavune uudistoode on «Hiina pomm», mis koosneb 12 suurest ja värvilisest lasust. Tähepommid tõusevad kuni 30 meetri kõrgusele ja laskudele järgneb kuldselt pragisev finaal.

Ilutulestikupatarei maksab 19.50. «Hinna-kvaliteedi suhte poolest tundub ilmselt toode ostjatele hea,» arvas Tani.

Soodsamatest toodetest läheb kaubaks «Hea pauk», mis maksab 11 eurot ning koosneb 15 värvilisest lasust. 

«Kallimatest on huvitav komplekt «Kärts ja mürts», mis koosneb kahest patareist,» selgitas Tani. Kärts lennutab taevasse 25 suurt ja värvilist tähebuketti. Mürts tulistab välja 25 laialt avanevat ja vilkuvat kuldpalmi. Kahe patarei kestus on 1,5 minutit. Paketi hind on 79 eurot.

«Ostujõud on erinev, aga igas hinnaklassis on toode, mis on lemmik,» rääkis Ruf ilutulestike pürotehnik Rinald Kodasma. Üldiselt jagunevad inimesed oma eelistuste poolest tema kinnitusel kaheks – ühed tahavad palju laske, teised tahavad võimalikult suuri pauke.

Kallimatest ilutulestikest on kõige müüdum «Ilmkärakas», mis maksab 43 eurot ning tulistab välja 19 lasku. Ilutulestik kestab kokku umbes 35 sekundit. Ilutulestiku efektid avanevad taevas erinevates värvides ja vilkuvate tähebukettidena.

Veidi odavam müügihitt on «Monte Carlo», mis maksab 25 eurot ning tulistab välja 25 lasku. Taevasse lendavad punased, rohelised ja kuldsed tähebuketid, kuldsed palmid ja praginaga buketid.

Odavamast hinnaklassist läheb kaubaks «Välk ja pauk», mis maksab 6,90 eurot ning koosneb seitsmest lasust.

Uus toode: ökoilutulestik

Ilutulestiku müüjate sõnul ostavad inimesed rohkem patareisid ehk tehase poolt kokku pandud pakette, mille ühest süütamisest lendab taeva poole terve ilutulestik. Vähem ostetakse üksikuid rakette, kuid oma ostjaskond on neilgi.

Tani sõnul on Arnika uueks tooteks ökoilutulestik «Virmalised».

«Ilutulestikpatarei on tehtud vanapaberi ja lubja massist. Toode on raskem ja maa peal stabiilsem. Seega ka mingil määral ohutum, kuna toode ei lähe nii kergesti ümber,» selgitas Tani, kes usub, et tuleval aastal on ökoilutulestikke juba rohkem.

Kodasma sõnul Rufil täiesti uusi tooteid ei ole, ent vanu ja tuttavaid tooteid täiendatakse aeg-ajalt vastavalt vajadusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles