Kuidas aastavahetusel Tallinnas taksot saada?

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takso
Takso Foto: Sille Annuk

Tallinncity uuris suurematelt taksofirmadelt, kuidas aastavahetusel taksot saada. Enamik taksofirmasid teenindab sel uusaastaööl helistajaid jooksvas järjekorras, autot tuleb sõltuvalt oma asukohast oodata veerandtunnist kuni paari tunnini, nii et sõitjatel tasub varuda kannatust. Enamikus firmades kehtib ka aastavahetusel tavatariif.

Tulika takso

Tulika taksost öeldi, et aastavahetusel toimub teenindamine jooksvas järjekorras, kellaajalisi tellimusi vastu ei võeta. Tasub silma peal hoida ka taksopeatustel, näiteks Viru tänaval ja Viru hotelli ees. Linnalähistel pidutsetajatel ei maksa samuti nina norgu lasta, sest  taksod teenindavad ka Tallina lähiümbrust: Viimsit, Peetri küla, Tabasalu jt. Kehtib tavatariif, mingit aastavahetuse lisatasu pole.

Tellimise lühinumber: 1200

ETX takso

ETX taksost öeldi samuti, et aastavahetusel toimub teenindamine jooksvas järjekorras, kellaajalisi tellimusi vastu ei võeta, kuid kõige kiiremini võib ilmselt auto saada kesklinnas. Sõbralik dispetšer julgustas aga öiseid pidutsejaid vaba taksot nähes ka lihtsalt kätt tõstma, sest suurem osa autosid on sel öösel töös.

Tellimise lühinumber: 1700

Sõbratakso/Krooni takso

Sõbrataksost öeldi, et mõned autod on aastavahetuseks kellaajaliselt juba ära tellitud, mõned tellimused kellaajaliselt ka veel vastu võetakse, kuid neid on kindlasti vähe. Suurem osa sõitjaid peab leppima ootamisega jooksvas järjekorras, kus sõltuvalt tellija asukohast võib auto saamine võtta 15-30 minutit, aga minna võib ka pikemalt. Aastavahetusel mingit eritariifi pole.

Tellimise lühinumber: 1714 või 1212

Tallink takso

Napisõnaline dispetšer teatas, et aastavahetusel teenindatakse sõitjaid jooksvas järjekorras ja oodates tuleb varuda kannatust - takso võib saada näiteks tunni aja jooksul. Aastavahetusel mingit eritariifi pole.

Tellimise lühinumber: 1921

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles