Songisepp: tööle jõudmine võtab nüüd vähem aega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal avatud viadukt leevendas Ülemiste liiklussõlme koormust.
Eelmisel aastal avatud viadukt leevendas Ülemiste liiklussõlme koormust. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna liikluskorralduse juht Mati Songisepp tõdes, et liiklus on Tallinnas tänu masule tõesti sujuvamaks muutunud ja autode liikumiskiirus kasvanud, mistõttu on tipptunnil võimalik tööle ja koju pääseda endisest palju lühema ajaga.

«Ummikuid praktiliselt enam ei ole ning keskmine sõidukiirus Tallinnas on minu andmetel tõusnud,» kinnitas Songisepp. «Paar aastat tagasi ei tulnud mul tööle jõudmine alla kahekümne minuti kõne allagi, tihti kulus isegi pool tundi, nüüd sõidan aga sama maad kümme minutit.»

Songisepa hinnangul on liikluse rahunemine Tallinnas põhjustatud eelkõige sellest, et palju autosid on liisingufirmadele tagastatud ning autokütuse hinnad jälle lakke karanud.

Ta lisas, et ummikud tekivad linnas aeg-ajalt ikkagi, kuid need on tavaliselt seotud avariidega, kui mõni sõidurada kinni läheb. Loomulikult tuleb suvisel ajal arvestada ka teeremontidega, mis liiklust häirivad. Aga need tööd teenivad vaid autojuhtide huve.

Songisepa sõnul jäävad linnas paratamatult alles kohad, mille läbimine tipptundidel võtab aega. Ülemiste liiklussõlmes on tema väitel pärast Suur-Sõjamäe tänavalt Järvevana teele suunduva viadukti valmimist sõitmine seal hulga rahulikumaks muutunud. Kui suvel algab aga liiklussõlme põhjalik uuendamine, võivad loomulikult jälle ummikud tekkida. Õnneks saab samal ajal valmis Tehnika tänava pikendus Veerenni tänavast Filtri teeni, mis võtab osa liikluskoormust endale.

Haabersti kurikuulus liiklussõlm Rocca al Mare kaubanduskeskuse juures jääb Songisepa sõnul veel kauaks liikluskorraldajate murelapseks, sest lähiajal ei ole seal mingit lahendust näha. Teine halb ja ohtlik koht on Narva maantee ja Pärnamäe tee reguleerimata ristmik niinimetatud Iru ämma juures, kus samuti liikluskoormus aina kasvab. Sinna oleks hädasti foore vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles