Venemaa heidab ette puudulikke dokumente

, majandustoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Piimaliidu ja E-Piima juhi Jaanus Muraka sõnul on Euroopa Liidu ja tolliliidu toiduohutuse kontrollisüsteemid on nii erinevad, et neid ei ole võimalik kiiresti ühtlustada.
Eesti Piimaliidu ja E-Piima juhi Jaanus Muraka sõnul on Euroopa Liidu ja tolliliidu toiduohutuse kontrollisüsteemid on nii erinevad, et neid ei ole võimalik kiiresti ühtlustada. Foto: Andres Haabu

Venemaa veterinaarameti raporti 19 alapunktina sõnastatud etteheidetest Eesti piima ja kala töötlevatele ettevõtetele ei puuduta ükski otseselt toiduohutust, vaid peamiselt Vene Tolliliidu seisukohast puudulikku dokumentatsiooni.

Konkreetselt heidab Venemaa veterinaaramet Eesti veterinaar- ja toiduametile ette ebatõhusat kontrolli, mida raporti järgi näitab see, et amet ei ole pika aja jooksul ettevõtetes ühtegi rikkumist registreerinud. Seega teeb siinne veterinaaramet nende hinnangul vaid formaalset, mitte sisulist kontrolli. Veel leiti inspekteerimisel, et ettevõtted ei täida musta ja puhta ala vahel liikudes piisavalt põhjalikult sanitaarnõudeid.

Eesti piimatöötlusettevõtted ei kontrolli Vene veterinaarameti hinnangul kõiki vajalikke antibiootikumirühmi ja kasutasid nõuetekohaselt dokumenteerimata Läti toorpiima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles