Aastavahetus toob piirile tavapärasest rohkem inimesi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiripunkt Valgas.
Piiripunkt Valgas. Foto: Lauri Kulpsoo

Detsembri lõpus suureneb piiriületuste arv Eesti-Vene piiril, kuna enamus reisijaid soovib piiri ületada vahetult aastavahetuse eel, soovitavad ametnikud planeerida reisi varem ning tagasisõidul broneerida aegsasti piiriületuse aeg.

Nii piirivalve kui ka maksu- ja tolliamet on selleks ajaks suunanud piiripunktidesse tavapärasest rohkem ametnikke. Piirivalve soovitab siiski varuda piiriületamiseks rohkem aega ning võimalusel kasutada Luhamaa või Koidula piiripunkte.

Pühade perioodil käib kõige intensiivsem piiriületus läbi Narva maanteepiiripunkti. Ka soovib enamus reisijaid piiri ületada vahetult aastavahetuse eel, mistõttu võiks järjekordade vältimiseks planeerida reisi varem ning tagasisõidul broneerida aegsasti piiriületuse aeg, soovitavad ametnikud.

Venemaale suundujad saavad jälgida piiriületuse järjekordi Eesti piiri kodulehel www.eestipiir.ee.

Möödunud pühadeperioodi kõige töisem päev oli Narva piiripunktis 3. jaanuaril, kui piiri ületas 14 418 inimest, 30. detsembril 14 083 inimest. Tavapärane ööpäevane piiriületuste arv on 7000-10 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles