Kontserdimaja küsib sussikoti kasutamise eest tagatisraha

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui soovid Nokia kontserdimajas porised kingad peo omade vastu vahetada, peab euro taskus olema.
Kui soovid Nokia kontserdimajas porised kingad peo omade vastu vahetada, peab euro taskus olema. Foto: SCANPIX

Eestis pole veel kadunud komme end teatrisse või kontserdile minnes paremini riidesse panna ja mudased välisjalanõud peokingade vastu vahetada ning selleks on teatritesse olemas spetsiaalsed sussikotid. Nokia kontserdimajas saab sussikoti nüüd vaid pandi vastu.

«Käisin lapsega Nokia kontserdimajas «Väikese nõia» etendust vaatamas ja seal küsiti sussikoti kasutamise eest üks euro,» rääkis Tarbija24 lugeja. Ta lisas, et mõnel pool võõrsil on teatris garderoobi kasutamine tõesti tasuline, aga Eestis pole ta sellest seni midagi kuulnud.

«Nokia Kontserdimajas ei võeta raha sussikoti kasutamise eest, vaid võetakse 1€ suurune pant sussikoti väljastamisel, milline tagastatakse hiljem sussikoti tagastamisel kliendile. Seega teenus on külastajale tasuta,» ütles Nokia kontserdimaja juhataja Aivar Sirelpuu. Sirelpuu sõnul on põhjus sellise tagatise sisseviimiseks lihtne ja ratsionaalne - sussikotid võeti lihtsalt kaasa.

Pandisüsteem kehtib kontserdimajas alates oktoobrist. «Arutlesime selle üle ka juba varem kuid jätsime kohaldamata. Kuid olukord, kus pea 80 protsenti sussikottidest läks kaduma, tingis ikkagi vajaduse seda kuidagi reguleerida,» selgitas Sirelpuu. Ta lisas, et kontserdimaja mahutab 1829 külastajat ja teeninduse ning teeninduseks vajaminevate tarvikute, jms mahud on küllaltki suured ning võrreldamatud teiste kontsertsaalidega Eestis.

Sirelpuu kinnitusel ei ole hetkel plaanis viia sisse mingeid muid kohapeal pakutavaid tasulisi eriteenuseid külastajatele.

Jõhvi kontserdimaja direktori kohusetäitja Arno Jevgrafovi sõnul nende majas sussikoti eest raha ei küsita. «Võtame kliendilt raha ainult kaotatud või lõhutud garderoobi numbri eest, et osta uus. Muid kohustusi peale piletiostmist meie klientidel pole,» lisas ta.

Ka draamateatrist kinnitati, et teater jalatsikoti kasutamise eest raha ei küsi. «Ei ole ka muid teenustasusid ning pole plaanis neid kehtestada,» ütles draamateatri kommunikatsioonijuht Tanel Tomson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles