Väljavisatud rohelised kohtusse ei lähe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roheliste erakond on takerdunud sisetülisse
Roheliste erakond on takerdunud sisetülisse Foto: Sille Annuk

Eestimaa Roheliste juhatusest eile välja heidetud Tanel Tammet ütles Kuku raadiole, et juhatuse otsus 20 parteiliiget välja visata polnud küll seaduslik, ent kohtusse pöörduda siiski ei kavatseta.

Tammeti sõnul ei tulnud otsus üllatusena. Tema sõnul oli selge, et püütakse vabaneda inimestest, kes eelmise aasta novembris roheliste etteotsa valiti ja Marek Strandbergi mahitusel sealt kõrvaldati, sest peagi toimuval üldkogul oleks need inimesed tagasi juhatusse valitud.

Erakonna juhatus heitis eilse otsusega parteist välja 20 aktiivset erakondlast, nende seas ka endise esimese eestkõneleja Peeter Jalaka ja mitu juhatuse liiget.

Kuigi Tammeti sõnul polnud liikmete väljaviskamine seaduslik, ei taheta kohtusse pöörduda. Ta lisas, et see tegevus oleks absurdne. Küll aga tahetakse kokku kutsuda erakorraline üldkogu. Ta avaldas arvamust, et kolmveerand erakonna liikmetest pole rahul praegu erakonnas toimuvaga.

Marek Strandberg ütles, et juhatus arvas aukohtu ettepanekul erakonnast välja inimesed, kes kahjustasid viimastel nädalatel sihikindlalt erakonna mainet.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles