Egiptus süüdistab Al-Jazeera ajakirjanikke terrorirühmitusse kuulumises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Al-Jazeera kaameramees
Al-Jazeera kaameramees Foto: SCANPIX

Egiptus süüdistab telekanali Al-Jazeera kinnipeetud ajakirjanikke kuulumises terroristlikku rühmitusse, öeldes, et nad on seotud musta nimekirja kantud islamistliku Moslemivennaskonnaga.

«Prokuratuur süüdistab kahtlusaluseid kuulumises terrorirühmitusse,» ütles teisipäeval prokuratuuri esindaja. Esialgu pole selge, kas kõgile kinnipeetud ajakirjanikele, sealhulgas austraallasele Peter Grestele on esitatud sama süüdistus.

Al-Jazeera Kairo büroo juhi Mohamed Adel Fahmy advokaadi sõnul süüdistatakse tema Kanada-Egiptuse päritolu klienti kuulumises Vennaskonda, mille Egiptuse valitsus eelmisel nädalal terroriorganisatsiooniks kuulutas.

Egptuse salapolitsei võttis kolm Al-Jazeera ajakirjanikku kinni pühapäeval; teisipäeval andsid võimud korralduse pikendada nende eeluurimisvangistust kahe nädala võrra.

Egiptuse siseministeerium teatas varem, et ajakirjanikud vahistati «sisejulgeolekut kahjustavate» uudiste ebaseaduslikus edastamise eest. Konfiskeeriti ka ajutises büroos olnud tehnika.Pärast islamistist presidendi Mohamed Morsi kukutamist juulis on sõjaväelaste juhitav valitsus Moslemivennaskonna suhtes üha karmimaid meetmeid kasutanud, pihtide vahele on võetud ka nende toetamises kahtlustatav meedia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles