Keskerakond ei toeta valimisreformi kiiret arutelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu.
Riigikogu. Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna juhatus leiab, et Reformierakonna väljapakutud valimisreformi ei tasu kiirustades enne järgmisel aastal toimuvaid riigikogu valimisi vastu võtta.

Keskerakonna juhatuse liige Ain Seppik ütles, et partei suhtub kõikidesse reformidesse suure tähelepanelikkusega. «Erakonna juhatuse seisukoht on, et vähem kui aasta enne valimisi ei sooviks me ühtegi valimissüsteemi muutmist puudutavat reformi teha. Me ei näe ka selle reformi kiireloomulise vastuvõtmiseks põhjuks - seda enam, et see puudutab alles 2027. aasta valimisi,» sõnas Seppik. «Seetõttu jätaks me selle reformi uue riigikogu arutada.»

See ei tähenda aga, et Keskerakond reformi vastu oleks. «Me ei ütle, et oleme vastu, aga me sooviks seda arutada rahulikumas õhkkonnas järgmises riigikogu koosseisus,» rõhutas Seppik.

Reformierakond teatas täna, et on jõudnud IRLi ja rohelistega kokkuleppele valimisreformi osas, mis tõstab alates 2027. aastast ühele aastale riigikogu ja kohalike omavalitsuste valimised ning teisele europarlamendi ja presidendi valimised.

Valimissüsteemi muutmine eeldab põhiseaduse muutmist, mille peab heaks kiitma kaks riigikogu koosseisu järjest. Kiirmenetluse puhul peab poolthääle andma kaks kolmandikku riigikogust, mis eeldab Keskerakonna toetushääli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles