Virumaal vajus remonditav tee jõkke

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tee.
Tee. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Eelmisel nädalal läks Tudulinnast Rannapungerjasse ehitatava tee augustikuuks planeeritud asfaldiga katmine nurja, sest osa teelõigust vajus jõkke.

Planeeritud teelaienduse asemel on nähtaval vaid kitsas liivarada - ülejäänud tulevane autotee varises maalihke tagajärjel jõkke, muutes kohalikku maastikku tundmatuseni, kirjutab Põhjarannik.

Üks uue tee projekti autoreid Elmo Jahhu oli šokeeritud, nähes kavandite teostamise tagajärgi, kuna tema sõnul poleks mitte mingil juhul tohtinud maha võtta jõeäärset pinnast kinni hoidnud puid.


Rapla teedeehitajate tööd seganud vihmasadusid pole Ida-Virumaal ammu nähtud. Ilmselt olidki õnnetuse ettearvamatutes tagajärgedes süüdi nii ilmastik kui ka inimlik hooletus.

Teevaring aga paljastas probleemi tõelise olemuse - kogu teeriba ulatuses on kohati sisse vajunud drenaažikaevud, mis on vastrajatud teele ohtlikult lähedal ning võivad kaasa tuua edasisi varinguid.

Teetööde juhataja Kaido Pähna ei suutnud ettearvamatu õnnetuse tõttu pakkuda ligikaudsetki kuupäeva, millal Tudulinna ja Rannapungerja vaheline tee võiks asfaltkatte saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles