Kas varsti on meil vanadekodu nimega Viljandi?

Enn Siimer
, põline viljandlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Siimer
Enn Siimer Foto: Elmo Riig / Sakala

AASTA LÕPU INTERVJUUS pöördus ETV saatejuht Marko Reikop Viljandi vastse linnapea Ando Kivibergi poole – ütleme ausalt – äraleierdatud küsimusega, mis ilmselt oli ajendatud sellest, et Kiviberg tuli linna juhtima kõigile tuntud pärimusmuusika keskusest. Pean silmas küsimust, kas kolm linna teada-tuntud kultuuriasutust – Ugala, kultuuriakadeemia ja pärimusmuusika keskus ehk ait – ei tee mitte liiga vähe koostööd.

Sel teemal on palju piike murtud, kuid praegu pole enam diskussiooni vaja, sest koostöö ju käib. Mulle näib, et linna põhiprobleemid on hoopis teisel tasemel ning otse loomulikult puudutavad need ka neidsamu kultuuriasutusi.

Kas ei tuleks hoopis enam mõelda sellele, et Viljandi linn ja maakond ei muutuks paari­kümne aasta pärast üheks suureks vanadekoduks, kus nimetatud kultuuriasutused teevad omaette tubades küll ladusat koostööd, aga ülejäänud elanikele see korda ei lähe? Nonde ülejäänute arvates oleks see koostöö ehk vaid üks lärm ja boheemlaslik melu, kui nad just jõuluvana või mõnda üritust ei telli...

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles