Kiisler ei toeta spordiobjektide detailsete andmete registrisse kandmist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regionaalminister Siim Kiisler.
Regionaalminister Siim Kiisler. Foto: Toomas Huik / Postimees

Regionaalminister Siim Kiisler ei pea mõistlikuks spordiobjektide liiga detailsete andmete kandmise kohustust spordiregistrisse, mida näeb kultuuriministeerium ette spordiregistri põhimääruse muutmise eelnõus.

Regionaalminister kooskõlastas spordiregistri põhimääruse muutmise eelnõu märkustega.

Kiisler soovitus kultuuriminister Urve Tiidusele saadetud kooskõlastuskirjas kaaluda, kas kõigi määruse eelnõus nõutud andmete, eriti spordiobjektide tehniliste andmete registrisse kandmise nõue on mõistlik.

«Nõutud andmete detailsus on üheks põhjuseks, miks andmete registrisse kandmise kohustus on tekitanud spordiobjektide valdajates vastuseisu,» kirjutas Kiisler.

Kultuuriministeerium algatas eelmise aasta lõpus Eesti spordiregistri asutamise ja registri pidamise põhimääruse muutmise, mille järgi tuleb spordiobjektide andmekoosseisu täiendamine riikliku ehitisregistri andmete ja sportimispaiga andmetega.

Kultuuriministeerium märkis eelnõu seletuskirjas, et riikliku ehitisregistri andmed, nagu omandi liigi kood, suletud netopind, ehitisalune pind ja esmane kasutus, võimaldavad paremini kirjeldada spordiobjekti ja kontrollida muude andmekogusse esitatavate andmete tõepärasust.

Andmekoosseisu täiendamine sportimispaiga andmetega, nagu teisaldatava spordipõranda olemasolu sisesportimispaigas ja jooksusirgete arv staadionil, võimaldab kultuuriministeeriumi selgituse järgi paremini kirjeldada sportimispaiga tehnilisi tingimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles