Vanglaametnikud peavad vormi selga tõmbama

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Valitsus kinnitas täna määruse muudatused, mille kohaselt lisandub vormiriietuse kandmise õigus ametikoha järgselt vanglateenistusse kuuluvatele justiitsministeeriumi ametnikele.

Määrus viiakse kooskõlla möödunud aastal jõustunud vangistusseaduse muudatustega, mille järgi kuuluvad vanglateenistusse lisaks vanglatöötajatele ka justiitsministeeriumi ametnikud, kes täidavad vanglateenistuse ülesandeid.

Muudatusega lisandub vormiriietuse kandmise õigus neile justiitsministeeriumi ametnikele, kes ametikoha järgselt kuuluvad vanglateenistusse. Ametnikud peavad vormiriietust kandma siis, kui nad täidavad vanglas teenistusülesandeid või viibivad kohas, kus nad puutuvad kokku vangidega. Ministeeriumi ametnikel ei ole vormiriietuse kandmise kohustust juhul, kui nad kohtuvad vanglas ainult vanglateenistujatega.

Määruse rakendamiseks ei ole vaja täiendavaid vahendeid, kuna väljastatava vormiriietuse elementide kirjeldus ja väljastamise kord ei muutu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles