Mis on takistuse ühik?

Heiki Raudla
, ajaloohuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lugu juhtus pärast seda, kui toonane Carl Robert Jakobsoni nimeline Viljandi 1. keskkool 1976. aastal Männimäele oli kolinud.
Lugu juhtus pärast seda, kui toonane Carl Robert Jakobsoni nimeline Viljandi 1. keskkool 1976. aastal Männimäele oli kolinud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kell oli juba kaheksa õhtul. Kolmeliikmelise füüsika eksamikomisjoni ees oli viimane vastaja. Kleenuke tüdruk, kes viimasegi tarkuse eksamipabina ja pika ootamise tõttu oli ära unustanud, ei suutnud vastata kõige lihtsamatelegi küsimustele.

Eksamil kahtede panekut peeti tollal õpetajatöö puudujäägiks ja nii üritas komisjon iga hinna eest tüdrukult midagi sellist küsida, millele ta õigesti vastaks. Kümmekond küsimust polnud vilja kandnud.

Lõpuks tundis Albert, et ta on sellise küsimuse leidnud. Ta kohendas lipsu, köhatas ja küsis sõbraliku häälega: «Mis on takistuse ühikuks, kas Neidla, Albert või Oom?»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles