Kohus määras tanklas laamendanud mehele 10 päeva aresti

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Olerex tankla Tallinnas Ahtri tänaval.
Pildil on Olerex tankla Tallinnas Ahtri tänaval. Foto: Liis Treimann

Eile määrati 10 arestipäeva mehele, kes joobuna tanklas teenindaja rahu rikkus, lettide peale ronis ning asju laiali pildus.

Ööl vastu esmaspäeva, 6. jaanuaril kella 1.20 paiku teatas G4S juhtimiskeskus Võru politseile, et Võru linnas Tallinna maanteel asuvas Olerexi tanklas laamendavad, räuskavad ning häirivad sealset teenindajat kaks sõiduautoga saabunud meest.

Lõuna prefektuuri teatel pildusid mehed tankla ees laiali pabereid, tanklas sees kõndis üks noormeestest paljajalu leti peal, pildus laiali närimiskumme, vehkis reklaamplakatitega ja lõi mitmeid kordi jalaga külmutuskappe. Kõigele lisaks käis agressiivsem, end poolpaljaks kiskuv mees korduvalt ka leti taga teenindajat kiskumas, katsumas ja kallistamas.

Enne politseinike saabumist olid mehed jõudnud tanklast autoga lahkuda. Mehed sõitsid aga otse politseinikele vastu ja politsei peatas sõiduki Tallinna maanteel.

Isikute kontrollimisel ilmnes, et sõiduautot Volvo juhtis alkoholi tarvitanud 29-aastane Viljar ja kaasreisijana viibis autos ka joobes 32-aastane Kristjan, kes tankla teenindussaalis madistanud ja teenindajat seganud oli.

Politsei toimetas mõlemad mehed Võru arestimajja kainenema. Napsise peaga autot juhtinud Viljar lahkus kainenedes arestimajast ja politsei alustas tema suhtes väärteomenetlust. Tanklas laamendamise järel kinnipeetud Kristjan veetis arestimajas aga ka järgneva öö ja juba teisipäeval astus ta Võru kohtumajas kohtuniku ette, kes talle tema karistuse teatavaks tegi.

Teisipäeval Võru kohtumajas toimunud istungil mõisteti Kristjanile avaliku korra rikkumise eest karistuseks 10 päeva aresti, mida ta koheselt ka kandma asus. Menetluspooled saavad kohtuotsuse vaidlustamise soovist kohtule teatada seitsme päeva jooksul.

Võru konstaablijaoskonna piirkonnavanem Varbo Maandi ütles, et kinnipidamise hetkel alkoholi liigtarvitamisest ülbeks muutunud ja politseinikke rivistada püüdnud Kristjan vabandas kaineks saanuna ja kohtuotsust oodates tankla teenindaja ees nii oma käitumise kui ka kaupluses mööbeldamise pärast. «Liighiline mõistuseletulek ei päästnud teda aga enam eesootavate järelemõtlemispäevade eest arestikambris,» lisas Maandi.

«Arestikambrisse saadetud mehe teguviis oli ligilähedal sellele, et politseil oleks tulnud alustada tema suhtes kriminaalmenetlust, loodetavasti piisas kohtuniku poolt sel korral määratud karistusest, et nii teda ennast kui ka kõiki teisi oma käitumise ja tegude üle mõtlema panna,» ütles Maandi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles