Statoil kasvatas uue hankejuhi ettevõtte seest

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Loo
Tiina Loo Foto: Erakogu

Statoil Fuel & Retail Eesti AS uus hankejuht on Tiina Loo. Ta on Statoilis töötanud ligi 20 aastat, kusjuures alustanud firmas klienditeenindajana. Viimati töötas Loo hankejuhtimise valdkonna spetsialistina.

Statoil Fuel & Retail Eesti AS juhatuse liikme Paavo Siimanni sõnul oli uue hankejuhi leidmine lihtne. «Statoilis soodustame ettevõttesisest karjääri. Igale ametikohale püüame esmajärjekorras leida sobiliku kandidaadi ettevõtte seest - seda nii hankejuhi kui ka teiste oluliste ametikohtade puhul. Tiina näol on tegemist väga kogenud kolleegiga, kes tänu oma ulatuslikule kogemusele tunneb nii jaekaubandusäri kui ka hankeprotsesse väga hästi,» selgitas Siimann valikut.

Sarnaselt mitmele Statoili juhtivale töötajale alustas ka Tiina Loo oma karjääri teenindusjaamast, kus algselt töötas klienditeenindajana, seejärel raamatupidajana ning hiljem peakontori finantsosakonnas raamatupidaja, siseaudiitori ja viimased aastad hankejuhtimise valdkonna spetsialistina.

Seoses 2012. aasta suvel toimunud ettevõtte omanikevahetusega, mil Kanada päritolu jaemüügikontsern Alimentation Couche-Tard omandas Statoil ASA käest Baltikumis, Skandinaavias, Poolas ja Venemaal jaekaubandusega tegeleva tütarettevõtte Statoil Fuel & Retail, on ka hankevaldkonnas toimumas mitmed muudatused. Ühe näitena hakatakse globaalsete brändide hanget korraldama tsentraalse Euroopa hankeosakonna kaudu, kes omakorda teeb koostööd peamiselt Ameerikas ja Kanadas tegutseva emaettevõtte hankeosakonnaga.

«Lisaks hangete läbiviimise, tarne- ja teenuslepingute ning hindade läbirääkimiste korraldamisele saabki huvitavaks väljakutseks olema globaalsete sisseostulepingute realiseerimine siinsel turul,» selgitas Loo eelseisvaid muudatusi. «Esimese kategooriana on käimas globaalsed läbirääkimised sigaretitootjatega.»

Ettevõtte senine hankejuht Katrin Riisalu lahkus jaanuari alguses Selveri ostudirektori ametikohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles