Rahapuudus lõhub suhte

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võlanõustaja Terje Lääts paneb inimestele südamele, et võlaga tuleb tegeleda, sest iseenesest ei kao see kuhugi ning probleemi eest põgeneda ei saa.
Võlanõustaja Terje Lääts paneb inimestele südamele, et võlaga tuleb tegeleda, sest iseenesest ei kao see kuhugi ning probleemi eest põgeneda ei saa. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pidev rahapuudus ja kasvav võlakoorem paneb peresuhted alati proovile, kuid abikaasa, vanemate ja sõprade abiga on lihtsam raskest olukorrast välja tulla.

Tatjana (34, perekonnanimi toimetusel teada) on praegu 16 000 euro suuruse panganõude tõttu eraisiku pankrotiprotsessis ja loodab selle abil üle jõu käivast võlakoormast vabaneda. Ta jutustab lühidalt oma loo: «Võtsime abikaasaga pangast laenu korteriostuks ajal, kui teenisime mõlemad veel korralikult. Kuna meil raha sissemaksuks polnud, panime panti ka ühe oma hea tuttava korteri. Kui teise lapsega dekreeti läksin, tuli see õudne majanduskriis ja mees kaotas töö. Pank andis pool aastat maksepuhkust, ehkki intresse pidime ka sel ajal maksma. Et elamist mitte kaotada, laenasime tuttavailt nii palju kui võimalik. Laps oli haiglane ja ma ei saanud tööle minna, mees tegi juhutöid, et oleks, mille eest süüa osta.»

Lahkuminek mõlkus mõttes

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles