Tänavu on oodata uusi raamatuid J. K. Rowlingult ja Stephen Kingilt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võlurpoiss Harry Potteri lugude autor Joanne Kathleen Rowling
Võlurpoiss Harry Potteri lugude autor Joanne Kathleen Rowling Foto: Reuters

Tänavu on oodata uusi raamatuid teiste seas J. K. Rowlingult ja Stephen Kingilt.

350 miljonit raamatut müünud Kingilt ilmub raamatuid igal aastal ja tänavu juunis «Mr. Mercedes», mille idee sai ta enda sõnul enne Bostoni maratoni pommitamist. Tema septembris ilmunud «Doctor Sleep», mis on järg «Hiilgusele» («Shining»), läks New York Timesi edetabelis 133 000 eksemplariga avanädalal esikohale. 

Rowlingult, kelle raamatuid on ostetud 400 miljonit, ilmub suvel järg kriminaalromaanile, mille ta kirjutas Robert Galbraithi nime all ja mis kerkis Amazonis 4709. kohalt esimeseks, kui selgus tegelik autor.

Krimikirjanik James Ellroy, keda eesti keelde tõlgitud ei ole, alustab juunis romaaniga «Perfidia» teist «L. A. kvartetti» (esimeses oli näiteks «Los Angelese räpased saladused» («L. A. Confidential»)).

Raamatu «Under Magnolia» väljastab Frances Mayes ning uus raamat on ilmumas Nick Hornbylt.

Memuaarid ilmutavad John Cleese, Nick Nolte, Toni Braxton ja Elvis Costello. 2016. aasta presidendivalimistele mõtlev Hilary Clinton on kirjutanud juba teise mälestusteraamatu.

Elulugudest ilmuvad ka «The Hiltons: The True Story of an American Dynasty» J. Randy Taraborrellilt ja «Comandante: Hugo Chávez's Venezuela» Rory Carrollilt. 

Lasteraamatutest ilmus sel nädalal Ransom Riggsilt järg raamatule «Miss Peregrine'i kodu ebaharilikele lastele» («Miss Peregrine's Home for Peculiar Children»), mida Tim Burton filmiks vormistab.

Loomulikult ilmuvad raamatud teisteltki sellistelt, kellelt ilmuvad raamatud pea igal aastal, ja ei pruugi ise neid kirjutadagi: James Patterson «First Love», Terry Pratchett «Raising Steam», Joyce Carol Oates «Carthage», Jennifer Weiner «All Fall Down», Nora Roberts «The Collector», «Robert Ludlum's The Janson Option» (kirjanikuks Paul Garrison).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles