Padise valda rajatakse imikueas surnud laste rahupaik

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: The Image Works/Scanpix

Sel suvel alustatakse Harjumaale Padise valda Risti kirikaeda vaikselt sündinud laste rahupaiga rajamist.


Eestis on tuhandeid lapsevanemaid, kelle järeltulija on surnud imikueas või vahetult enne või pärast ilmale tulemist (n-ö hääletult ehk vaikselt sündinud). Lisaks sellele kogevad kaotusvalu arvukad pered, kelle lapseootus lõpeb katkenud rasedusega. Rahupaik annab kaotuse läbi elanud peredele võimaluse leinata ja lapsega jumalaga jätta.

«Risti kirikaeda rajatav rahupaik kujutab endast mälestuskivi Doris Kareva luuleridadega koos võimalusega sängitada mulda lapse tuhk. Rahupaik oleks koht, kus võib tunnistada oma valu ja kogu hingest leinata neid, kes nii üürikest aega meie lähedal said olla,» ütles Risti koguduse õpetaja Annika Laats.

Rahupaiga rajamise eelarve on 190 000 krooni ning osa sellest loodetakse koguda annetustest. Rahupaiga rajamise eestvedajaks on MTÜ Vaikuse Lapsed, mis on avanud annetusteks ka arveldusarve 221048925078.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles