Lumi tuli: Tallinnas on põhitähelepanu peatänavate koristusel

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeva õhtu maha sadanud lumi tekitas paljudes liiklejates segadust.
Laupäeva õhtu maha sadanud lumi tekitas paljudes liiklejates segadust. Foto: Martin Ilustrumm

Tallinna kommunaalamet teatas, et lepingupartnerid tänavapuhastusfirmad jälgivad jätkuvalt operatiivselt ilmastikutingimusi ning lumesaju või libedaohu tekkimisel on kõrgendatud valmisolekus kogu olemasolev tänavakoristustehnika.

 Erilist tähelepanu pööratakse libeduse ennetamisele ühistranspordiliiklusega peatänavatel ja teetõusude puhastamisele. Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg ütles, et liiklejad ja tänavakoristajad said nädalavahetuse mõõduka lumesajuga kenasti hakkama ja esialgu veel probleeme tekkinud ei ole. «Pärastlõunal teevad kommunaalameti hooldusosakonna töötajad järjekordse reidi linna tänavatel, eesmärgiga kontrollida nii tänavapuhastusfirmade kui majahoidjate lume- ja libedusetõrjetööde kvaliteeti,» sõnas Sulg.

Tallinna kommunaalamet tuletab meelde, et kõnniteede puhastamise eest vastutab teega külgneva kinnistu omanik.  Libedusetõrjet peab tegema mitte ainult hommikuti, vaid vastavalt vajadusele. Tallinna territooriumil tuleb kõnniteedel lume ja libeduse tõrjumisel kasutada 2-6 mm läbimõõduga graniit- või paesõelmeid. Soola kasutamine libedusetõrjeks on kõnniteedel keelatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles