Saaremaa teadlased avastasid lihtsa meetodi, kuidas pärssida lihahimu: söö lehma pärasoolt!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohelisele Nädalale Berliinis oli toodud ka külmaks talveks hästi ettevalmistatud lehm Else.
Rohelisele Nädalale Berliinis oli toodud ka külmaks talveks hästi ettevalmistatud lehm Else. Foto: Messe Berlin

Taimetoitlasest Nõid-Nastja (31) usub, et inimeste üheks negatiivse energia allikaks on liha söömine. Sama üritavad tõestada ka Saaremaa teadlased, kes soovitavad taimetoitlaseks pürgijatel süüa ära 365 meetrit lehma pärasoolt, vahendab Avanejad.

Viis aastat tagasi teatasid Berkeley ülikooli dietoloogid, et ka kõige ehedamat veganit tabab korra aastas lausa pöörane lihahimu. Nüüd on grupp Saaremaa teadlasi teinud avastuse, mis peaks huvitama igat taimetoitlast. Nimelt on saarlased pikalt uurinud rohusööja-inimeste ajutegevust, teinud erinevaid kaitseid ja jõudnud seeläbi hämmastava järelduseni.

«Täielikuks liha-himust vabanemiseks tuleb aasta jooksul tarbida vähemalt 365 meetrit lehma pärasoolt, ehk lihtsamalt öeldes meeter päevas,» teatab endine TÜ biokeemialabori janitor ja praegune vabakutseline teadur Lagle Tammekase (67).

«Katsealused taimetoitlased, kes soolt igapäevaselt tarbisid, ei mõelnud hiljem üldse liha söömise peale,» ütleb proua Lagle. Saaremaa teadlaste uuringu on juba heaks kiitnud ka tuntud vene maheteadlane O.Butakova. «Ka minust sai vegan ainult tänu lehma pärasoolele ja ohtrale aluselisele veele.»

Kui saarlased soovitavad soole korralikult läbi keeta või ära praadida ning porgandite ja kartulitega sisegarneerida, siis Butakova eelistab pigem soole toortarbimist. «Kuumtöödeldes hukkuvad tuhanded head bakterid,» teatab kahekas kõrgharidust omav vene doktor.

Mida sina asjast arvad?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles