Mida ei tohiks kindlasti tualettpotti visata?

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WC-pott.
WC-pott. Foto: SCANPIX

Vasalemma valla haldusjuhi Aare Männiku sõnul paneb loetelu sellest, mis kanalisatsioonist välja tõmmatud on, õhku ahmima. Et ära hoida ummistust, tohib tualettpotti visata ainult WC-paberit.

Valla haldusettevõtte töömeestele algab peaaegu et iga nädal mõne kanalisatsiooniummistuse likvideerimisega, kirjutab Vasalemma valla jaanuarikuu infoleht.

Kõige uskumatum leid valla haldusjuhi Aare Männiku jutu järgi on olnud vastsündinud koerakutsikad. Aga üsna tavaline on torudest välja tõmmata pamperseid, hügieenisidemeid, kilekotte ja ajalehepaberit. Need on vaid mõned näited, mida tualettpotti kindlasti visata ei tohi.

Kui mõni viskab WC-potti rasvase supijäägi, ei ole see Männiku sõnul ehk nii uskumatu lollus kui tolmulapi või käterätiku allalaskmine. Aga tegelikult ummistavad rasvased toidujäätmed samuti kanalisatsioonitorusid, ka paberkäterätikud, sest need ei lagune vees.

Kui pole soovi, et keldritesse jookseks ummistuse tagajärjel haisvat vett või et altnaaber uputuse eest arve esitab, siis peaks tualettpotti viskama ainult WC-paberit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles