Inimeste mure kuritegevuse pärast püsib madal

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurjategija.
Kurjategija. Foto: SCANPIX

Eesti elanikest peab kuritegevust riigi jaoks peamiseks probleemiks seitse protsenti, Euroopa Liidus keskmisena on kuritegevus peamine mure 11 protsendi inimeste jaoks.

Kuritegevusest olulisemaks riigi ees seisvaks mureks peavad eestlased eelkõige hinnatõusu, mida nimetas 50 protsenti inimestest,  teatas justiitsministeeriumi pressiesindaja.

33 protsenti peab probleemiks majandust, 31 protsenti töötust, 25 protsenti tervishoidu ja sotsiaalkindlustust, 13 protsenti pensione, 10 protsenti maksusid ja 10 protsenti haridust. Kuritegevusest vähemoluliseks probleemideks peavad Eesti inimesed näiteks energeetika- ja keskkonnaküsimusi ja immigratsiooni, neid valdkondi nimetas kaks protsenti vastanutest.

«Jätkuvalt madalal tasemel püsiv mure kuritegevuse pärast ning ka kuritegude üldarvu langemine näitab, et inimesed ei puutu oma igapäevaelus kuritegevusega nii palju kokku kui näiteks aastatel 2004-2007, mil kuritegevust peeti Eesti peamiseks probleemiks,» ütles justiitsminister Hanno Pevkur eurobaromeetri tulemusi kommenteerides.

Kuritegevus oli mullu sügisel kogutud andmete põhjal Eesti elanike hinnangul riigi ees seisvatest probleemidest kaheksandal kohal.

Eurobaromeetri küsitlustes on vastajatel võimalik teha kaks valikut järgnevast loetelust: hinnatõus, majanduslik olukord, kuritegevus, tervishoiusüsteem, energia- ja keskkonnakaitsega seotud teemad, tööpuudus, maksud, pensionid, haridussüsteem, elamumajandus, kaitse- ja välispoliitika, sisseränne, terrorism ja valitsusvõlg. Vastusevariantidena sai valida ka «muu» või «ei oska öelda».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles