Ajaloomuuseumis saab õppida relvade säilitamist

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Ajaloomuuseum

Ajaloomuuseumi Suurgildi hoones toimub 25. jaanuaril kell 13  toimub õpituba ajalooliste relvade kollektsioneerimise teemal. Õpitoa viivad läbi Eesti Ajaloomuuseumi teadur-kuraator ja relvakogu hoidja Jaak Mäll ning MTÜ Saaremaa Sõjavara Seltsi juhataja Margus Sinimets.

Õpitoa keskseks teemaks on Eesti Vabariigi relvaseadusega relvade kollektsioneerimisele pandud seaduslikud raamid, puudutades nii üldist situatsiooni, väljakujunenud praktikat kui ka võimalikke tulevasi õigussituatsiooni muudatusi.

Eesti Ajaloomuuseumi relvade kollektsioon on üks suurim omalaadseid Eestis sisaldades üle 2700 eseme. Kogu sisaldab külm- ja tulirelvi, turviseid ja muid sõjapidamisvahendeid 13. sajandist kuni tänapäevani. Millised probleemid on ajalooliste külm- ja tulirelvade kollektsioneerimisel, kuidas ja kas erineb muuseumi kogumistöö erakollektsionääride omast, mida silmas pidada relvade hoiustamisel, sellest kõigest tuleb õpitoas juttu.

Lisaks tehakse juttu relvade kogumise ja säilitamisega kaasnevatest praktilistest probleemidest ning saab tutvuda ajalooliste relvade eksponeerimise põhitõdedega Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoone relvakambris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles