Concorde´i endist juhti ähvardab lennukatastroofi tõttu karistus

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süttinud Air France´i Concorde.
Süttinud Air France´i Concorde. Foto: SCANPIX

Prantsuse prokurörid nõuavad endisele Concorde´i juhile Henri Perrierile kümne aasta eest Pariisi lähistel aset leidnud lennuõnnetuse eest tingimisi vanglakaristust.

Süüdistajad soovivad, et kohus karistaks 80-aastast Aerospatiale lennutööstusettevõtte Concorde'i osakonna endisele juhile Henri Perrierile kaheaastast tingimisi vanglakaristust. BBC teatel ei võtnud Perrier arvesse katastroofile eelnenud juhtumeid, mis olid seotud teiste Concorde´i lennukitega. Perrier pole ennast süüdi tunnistanud.

Ka nõuavad prokurörid, et Ühendriikide lennukompanii Continental Airlines maksaks 175 000 euro suuruse trahvi.

2000. aasta 25. juulil New Yorki suunduma pidanud Prantsuse lennukompanii Air France´i Concorde kukkus alla kohe pärast õhku tõusmist Pariisi Charles de Gaulle'i lennuväljalt. Concorde´i õnnetuse põhjustas varem startinud USA lennundusettevõtte Continental lennuki DC-10 küljest stardirajale pudenenud metallitükk, mis lõhkus Concorde'i rehvi, mis omakorda purustas kütusepaagi.

Õnnetuse tagajärjel hukkus 113 inimest, kellest enamik olid Saksa turistid, kes olid teel New Yorki, et alustada läbi Kariibi mere kuurortide ja Panama kanali kulgevat kruiisireisi Ecuadori. Neli inimest hukkus ka Pariisist põhja pool asuva Gonesse`i linna Relais Bleu hotellis, millele lennuk langes.

Õnnetusega seoses on Prantsusmaal kohtu all Continental Airlines ja viis eraisikut, keda süüdistatakse mõrvas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles