Bloomberg: Eesti kinnisvaraturg kuumeneb

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pindi Kinnisvara juhataja Peep Sooman.
Pindi Kinnisvara juhataja Peep Sooman. Foto: Liis Treimann

Eluasemehinnad Eestis sööstavad üles. Kui viimati oli Balti riikides taoline olukord, järgnes 2008. ja 2009. aastal kinnisvarahindade kokkukukkumine, kirjutab Bloomberg.

Detsembris kerkisid korterite hinnad Eestis 20 protsenti. Eesti Kinnisvarafirmade Liidu juht Peep Sooman ütles, et sel aastal võivad hinnad Tallinnas tõusta kriisieelsele tasemele.

«Lõppude lõpuks pole see jätkusuutlik,» ütles Sooman. «Parem, kui turg paraneks tasapisi ja hinnatõus oleks samas tempos inflatsiooniga või kasvõi kaks korda nii kiiresti,» lisas ta.

«Kinnisvarahindade tõus on kontsentreeritud suuremate linnade teatud kohtades ja kinnisvaraturul tervikuna me ülekuumenemist ei näe,» ütles SEB Panga ökonomisti Ruta Arumäe.

Tema sõnul ei ole teatud linnade kiire hinnatõus tingitud pankade laenamisest, sest seekord on pool kinnisvaratehingutest tehtud ilma pangalaenuta ning laenutingimused on karmimad. Hinnatõusu peamiseks põhjuseks on pakutava kinnisvara defitsiit.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles