Soome lipu all sõitvatel laevadel ei avastatud vigaseid autorampe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Detsembri keskel purunes Tallinki reisiparvlaeval Star autoteki ramp.
Detsembri keskel purunes Tallinki reisiparvlaeval Star autoteki ramp. Foto: Mihkel Maripuu

Soome lipu all Läänemerel sõitvaid reisiparvlaevu kontrollinud ohutusamet ei avastanud nendel alustel sarnase vigase konstruktsiooniga rampe, nagu oli eelmise aasta lõpul Tallinki laeval Star.

Eelkõige kontrollis Soome ohutusamet Trafi autotekil paiknevate rampide konstruktsioone, teatas STT.

Detsembri keskel purunes Tallinki reisiparvlaeval Star konstruktsioonielemendi purunemise tõttu autoteki ramp, mis kukkus alla ja vigastas autosid. Inimesed õnnetuses kannatada ei saanud.

Stari ehitas Soome laevaehitaja Aker Yards, mis andis laeva Tallinkile üle 2007. aastal. Purunenud rambi tootis Skandinaavia ettevõte TTS, mis on merendusvaldkonnas tuntud ja kogenud rampide tootja. 44 meetri pikkusele ja 6 meetri laiusele rambile on väljastatud sertifikaat kuni 200-tonnise raskuse kandmiseks. Õnnetuse hetkel rambil paiknenud sõidukite kogukaal oli deklaratsioonide alusel 130 tonni.

Star on oma ehituselt Tallinki laevade seas unikaalne, samuti pole samasuguse ehituse, mõõtmete ja mehhanismiga rampi kasutusel teistel Tallinki laevadel. Rambi erinevatele detailidele tehakse erinevaid plaanilisi hooldusi ja iga viie aasta järel peab ramp läbima uue sertifitseerimise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles