Saksa välisminister: Euroopa ei tohi Prantsusmaad KAVi üksi jätta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier.
Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier. Foto: SCANPIX

Euroopa ei tohi jätta Prantsusmaad Kesk-Aafrika Vabariiki (KAV) üksi korda tagama, teatas Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier.

«Euroopa ei tohi jätta Prantsusmaad sinna üksinda,» ütles Steinemeier usutluses ajalehe Frankfurter Allgemeine pühapäeval ilmuvale versioonile.

KAVis korra tagamine on Euroopa huvides, sest «kui Aafrikat ähvardavad ebastabiilsus, terrorism ning inimeste kodudest väljatõrjumine, jõuavad selle järelmid Euroopasse», seletas Saksa välisminister.

Steinmeieri sõnul peaks Euroopa Liit Prantsuse kontingendile senisest enam abi osutama. «Me peaksime kaaluma suuremat toetust, nagu Malis,» ütles Saksa välisametkonna juht.

Olukord Kesk-Aafrika Vabariigis on üks peateema esmaspäeval toimuval Euroopa Liidu välisministrite kohtumisel.

KAVis püüavad korda taastada Prantsuse 1600-meheline ja Aafrika Liidu 3500 sõdurini ulatuv väekontingent.

Islamiusku Séléka mässulised kukutasid märtsis riigipöördega senise presidendi François Bozizé ja sundisid ta maalt lahkuma. Séléka määras pärast võimuhaaramist presidendiks Michel Djotodia.

Riik langes seejärel kiiresti kaosesse.

Djotodia ei suutnud ohjeldada tema võimuletuleku taga olevate islamimässuliste ja riigis enamuses olevate kristlaste omakaitserühmitusi ning astus hiljuti tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles