Sotsid soovivad eurovoliniku nimetamist riigikogus

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Liis Treimann

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatus tegi ettepaneku, et Euroopa Komisjoni liikme võiks nimetada riigikogu, mitte valitsus.

«Euroopa Komisjoni liige on riigi üks kõrgemaid esindajaid Euroopa Liidu juhtimises ning on asjakohane tuua arutelu Eesti esindaja määramise kohta riigikogusse,» ütles sotside juhatuse liige Jevgeni Ossinovski.

«Peaksime lõpetama läbipaistmatu tagatoapoliitika selles küsimuses, mis muudab voliniku kandidaadi salakokkulepete pantvangiks. Praegu on asi muutunud koalitsioonierakondade omavaheliseks valimiseelseks iludusvõistluseks, kus oma kandidaati upitatakse ja mustatakse vastast,» jätkas Ossinovski.

«Küsimus ei ole selles, kas kandidaadi määramise õigus on täna IRLil või Reformierakonnal. Tegemist on kahe Eesti erakonnaga, mitte põhiseaduslike institutsioonidega. Niivõrd tähtsa ametipositsiooni mehitamisel peaks lõppotsuse kindlasti langetama Eesti rahvaesindus riigikogu,» leidis Ossinovski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles