Politsei soovitas peasekretäril rünnaku kohta avalduse kirjutada

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel reedel erakonnakaaslase Jossif Eidelkindi käes rusikahoobi näkku saanud Rahvaliidu peasekretär kirjutab politsei soovitusel juhtunu kohta avalduse.


Peasekretäri sõnul helistati talle politseist reedel pärast juhtumi meedias kirjeldamist ja soovitati igal juhul läbi tulla. «Katsun täna selleks aega leida,» ütles mees.

Ta lisas, et ilmselt on politseil kohustus reageerida, kui avalikku korda on rikutud. «Nad uurisid, et kas nii oli ja soovitasid tulla ja õiguskuuleka kodanikuna korrarikkumine fikseerida.»

«Ameerikalikke suuri valurahasid ma ei nõua, oluline on õiguslik fikseerimine.»

Peasekretäri nägemuse järgi hakkab reedel juhtunud arutama ka erakonna aukohus. «Kohus peaks võtma seisukoha selles osas, et kas nii ettearvamatu käitumisega liige mitte ei kahjusta terve erakonna mainet.»

Rahvaliidu Tallinna linnaühenduse liige ärimees Jossif Eidelkind lõi reedel pärast erakonna iseseisvana jätkamise pooldajate pressikonverentsi partei peasekretäri näkku. Eidelkind põhjendas seda isikliku solvangu eest tasumisega.

Copy
Tagasi üles