Esimene uus tramm jõuab Tallinnasse novembris

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niisuguse kujunduse saab tulevikus kogu Tallinna ühistranspordi veerem.
Niisuguse kujunduse saab tulevikus kogu Tallinna ühistranspordi veerem. Foto: CAF

Eesti valitsuse otsusega eraldatud vahendite eest saab Tallinna linn enda kasutusse 20 modernset ja keskkonnasõbralikku trammi, millest esimest saavad pealinlased oma silmaga näha juba novembrikuu algul.

Tallinna Linnatranspordi ASi juht Enno Tamm loodab, et juba järgmisel nädalal allkirjastab Tallinna Linnatranspordi AS 4. ja 3. trammiliini rekonstrueerimise lepingu ning kui ilm lubab, võib ehitustegevus alata juba märtsi lõpus.

Vastavalt riigihanke lepingule peab demotramm jõudma Tallinna 1. novembril. «See tramm saab sõita ainult rekonstrueeritud teel. Uued trammid on raskemad, mistõttu vana tee pole neile ette nähtud ja näiteks Viru ringilt Kopli poole need sõita ei saa,» märkis ta. 2015. aasta ja 2016. aasta esimestel kuudel saabuvad Tallinna ülejäänud 19 uue põlvkonna trammi, mis hakkavad sõitma liinidel 3 ja 4.

Euroopa Liit ja Eesti riik investeerivad Tallinna trammiliikluse mugavamaks muutmisse ligikaudu 60 miljonit eurot ühtekuuluvusfondi ja saastekvoodimüügi raha.

Nende vahendite eest antakse Tallinnas transporditeenust pakkuvale Tallinna Linnatranspordi ASi kasutusse 20 uut ja keskkonnasõbralikku liigendtrammi ning teostatakse rekonstrueerimistöid Tallinna trammiliikluse kolmel harul - Kardiorgu, Ülemistele ja Tondile suunduvatel trammiteedel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles