Sarmet: Rahvaliidust on lahkunud kümneid liikmeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvo Sarmet
Tarvo Sarmet Foto: Erakogu

Rahvaliidu peasekretäri Tarvo Sarmeti sõnul on erakonnast praeguseks lahkunud juba kümneid inimesi, nende seas kuus omavalitsusjuhti.

Sarmet ütles BNSile, et pärast kongressi otsust Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga (SDE) mitte ühineda on parteist väljaastumiseks avalduse esitanud kümneid inimesi.

Teiste seas on tema sõnul erakonnast lahkunud Värska vallavolikogu esimees Vello Saar, Paikuse vallavanem Kuno Erkmann, Rõngu vallavolikogu juht Sulev Kuus, Pihtla vallavanem Jüri Saar, Kihelkonna vallavanem Raimu Aardam ja Laimjala vallavolikogu esimees Aarne Lember.

«Lahkuvad ka lihtliikmed, avaldusi tuleb nii paberil kui elektrooniliselt,» lisas Sarmet, kelle hinnangul on inimesed pettunud perspektiivi puudumises ja erakonna süüdistavas õhkkonnas.

Rahvaliidu riigikogu fraktsiooni esimees Mai Treial ütles BNSile, et erakonna saadikurühmast lahkumisest ei ole keegi seni veel teada andnud. «Oleme kunagi kokku leppinud, et keegi fraktsioonist ei lahku. Eks neid arenguid ole nüüd päris huvitav jälgida,» ütles ta.

Ta meenutas, et kui märtsis astus Rahvaliidust välja Reformierakonnaga liitunud Tarmo Mänd, nõudis erakonna esimees Karel Rüütli tema lahkumist ka parlamendist. «Võib-olla tasuks seda nüüd ka nendele meestele, kes minema hakkavad, meelde tuletada,» lisas Treial.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles