Politsei: kõne peasekretärile oli adekvaatne reageering

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Politsei kinnitusel on erakonnakaaslase käest rusikahoobi saanud Rahvaliidu peasekretäri avaldust kirjutama kutsumine näide politseitöö igapäevasest praktikast.


Rahvaliidu peasekretär sai eelmisel reedel ajakirjanike ees löögi näkku ärimehest erakonnakaaslaselt Jossif Eidelkindilt. Pärast juhtumi avalikustamist online-meedias, võttis mehega ühendust politsei, kes soovitas tulla korrarikkumise kohta avaldust kirjutama. Mees lubas politseisse minna homme.

Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude talituse juhataja Rait Pikaro sõnas, et politsei reageerib sündmustele vastavalt nende tõsidusele. «Kuna antud juhul kellegi elu ohus ei olnud, siis telefonikõne oli meie hinnangul piisav ja adekvaatne reageering. Alati, kui inimene tunnetab, et keegi on tema suhtes toime pannud süüteo, tasub ühendust võtta politseiga. Konkreetse juhtumi puhul selgitas politsei härrale telefonitsi, et tal on õigus esitada politseisse avaldus, mille järel politsei kontrollib, kas toime on pandud õigusrikkumine,» rääkis Pikaro. 

Pikaro kinnitusel reageerib politsei kõigile piisavalt konkreetsetel andemetel toime pandud vägivallategudele ning ajakirjandus on siinkohal üks mitmest võimalikust allikast. Telefonitsi võimalike kannatanutega suhtlemine ja lisainfo kogumine on politseis tavapärane.

«Mismoodi täpselt antud juhtum seaduslikus mõttes kvalifitseerub, on praegu vara ja keeruline öelda. Politsei saab menetlust üldjuhul alustada siis, kui selleks on laekunud vastav taotlus. Kui on alust arvata, et tegu on õigusrikkumisega, siis tuleb kõigepealt koguda objektiivseid andmeid ja alles siis on võimalik öelda, milliseks süüteoks juhtum kvalifitseerub,» selgitas Pikaro.

Copy
Tagasi üles