Valitsus kiitis heaks kaitseväe saatmise Kesk-Aafrika Vabariiki

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Toomas Huik

Kaitseminister Urmas Reinsalu esitatud eelnõu saata Eesti kaitseväe üksus missioonile Kesk-Aafrika Vabariiki sai täna valitsuse heakskiidu ja saadetakse otsustamiseks riigikogule.

Eelnõu kohaselt volitatakse kuni 55 kaitseväelase ehk rühma suuruse üksuse ja toetusgrupi saatmine Euroopa Liidu rahutagamismissioonile KAVis kuni selle aasta augusti lõpuni. Eesti kaitseväe täpsed ülesanded selguvad planeerimisprotsessi käigus.

Samuti lubataks eelnõuga alates septembrist kuni detsembri lõpuni kasutada kuni viit staabiohvitseri või eksperti samal rahutagamismissioonil.

Euroopa Liidu sõjalisel missioonil Kesk-Aafrika Vabariigis on viimase aasta jooksul etnilise ja usulise konflikti tõttu kaotanud elu sajad inimesed ning vähemalt 100 000 inimest on pidanud kodust lahkuma.

KAVi otsustas sel nädalal panustada ka Euroopa Liidu Nõukogu, kelle otsuse kohaselt toetatakse missiooni kuni 1000 sõjaväelasega, kes toetaks Aafrika Liidu rahutagamisjõudude (MISCA) ülesehitamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles