Endine Ukraina suursaadik: valitsuse kukkumine pole Janukovitši kukkumine

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Lettens. Vasakul Silver Meikar.
Paul Lettens. Vasakul Silver Meikar. Foto: Peeter Langovits

Endine Eesti suursaadik Ukrainas Paul Lettens ütles, et Ukraina on poolpresidentaalne riik, kus president Viktor Janukovitšil on tohutu võim ning peaminister Mõkola Azarov võib tagasi astuda, kuid venemeelne poliitika jätkuks.

Aastatel 2002-2006 Kiievis Eesti Ukraina suursaadikuna töötanud Lettens rääkis ETV saates «Kahekõne», et 2004. aasta oranži revolutsiooni ajal oli kõik palju selgem võrreldes sellega, mis seal praegu toimumas on, kuna tollal oli selge vastasseis Viktor Janukovitši ja Viktor Juštšenko vahel, vahendas ERR Uudised.

«Võitiski uuendusmeelne Viktor Juštšenko sel korral, sellest, mis praegu toimub, jääb mulje kui vastuseisust Janukovitši ja opositsiooni vahel, aga võitlus käib ikkagi inimõiguste pärast, õiguse eest liikuda euroopalike demokraatia väärtuste poole,» lausus Lettens.

Praegune revolutsioon on tema silmis kaootiline: juba opositsioonis on kolm juhti.

«Seal ei ole enam praegu sellist ühtsust, alati tekib küsimus, kui vastaspoolel on kolm inimest, kes siis see liider on - tundub, et Klitško hakkab liidri positsiooni võtma, mis polegi kõige halvem, ta on julge,» lausus suursaadik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles