Elanik: kui Rail Baltic Lagedile nihutatakse, jäävad sajad pered oma kodust ilma

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne vaade tulevasest Rail Balticu raudteest.
Illustratiivne vaade tulevasest Rail Balticu raudteest. Foto: www.railbaltic.info

Pealinna lähedase Luige aleviku elanik Hannes Keller protestib idee vastu nihutada Rail Baltic Lagedile. «Kui see hull idee peaks ellu viidama, siis tähendaks see minu jaoks, et raudtee tuleb otse mu välisukse ette või hullemal juhul sõidab rong üle maja,» rääkis Keller.  Tema hinnangul tuleks idee teostumisel piirkonnas lammuda umbes 120 elamist.

«Osad inimesed kaotavad oma kodud, jääjatele suureneb drastiliselt müra. Juba praegu kaasneb ringteega veoautode tekitatav müra ja vibratsioon, see on teelaiendusega niigi tõusnud,» rääkis Keller.

«Luige on vana soojärvele rajatud alevik ning seetõttu levib sellel maapinnal suhteliselt hästi igatsugu vibratsioon. Need ulmelised plaanid sisaldavad kuni neli rööpmepaari, millele plaanitakse nii kaubavedu erineva laiusega trassidel,  see peaks hõlbustama ka Vene naftatransiiti Paldiskisse. Kaasa toob see aga kõik järsu hüppelise vibratsiooni kasvu, mis hakkab inimeste maju lõhkuma,» on Keller nördinud.

«Lisame veel transpordiprobleemid - Luige on nõukogude ajal planeeritud aianduskooperatiivide piirkonnaks, kus suuri tänavaid ei rajatud. Tänane tee läheks seoses raudteega likvideerimisega likvideerimisele ja kogu liiklus hakkaks käima mööda kitsaid tänavaid, kus kaks autot kõrvuti ei mahu,» leiab Keller.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles