Marko Mihkelson: rünnakuoht on suur. Toimetajad, kaitsemüürile!

Mohamed A. El-Erian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: Peeter Langovits

Kui ma 2000. aasta algul Postimehe peatoimetaja kohalt lahkusin, oli Eesti veebimeedia veel lapsekingades. Õigemini polnud Postimehe jaoks seda veel päriselt olemaski. Netileht oli vaid paberlehe peegeldus. Online-toimetust polnud ning mingit elu veebilehel ei toimunud.

Toimetuse tegevus keskendus iga päev paari tähtsama koosoleku ümber, kus räägiti sellest, milline uudis võiks olla järgmise päeva lehe esikülge väärt ning millised lood on alatoimetuste kesksed teemad.

Suur tehnoloogiline hüpe oli siis hoopiski sideteenuse areng viisil, mis võimaldas 1998. aasta kevadel Postimehe toimetuse kolida Tartust, kus on trükikoda, Tallinna (varem poleks saanud lehte kokku panna trükikojast eemal, sest küljenduskiled pidid füüsiliselt toimetusest trükikotta jõudma – toim). See tagas Postimehele toonases teravas konkurentsis Eesti Päevalehega turuliidri positsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles