Hukutav edevus

Mikk Salu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Elias
Tiit Elias Foto: Facebook

Rimi süüdistab firma endist projektijuhti Tiit Eliast rohkem kui 600 000 euro suuruse pistise võtmises alates 2006. aastast. Lõpuks oli Eliase edevus – kallid reisid, brändiriided, vinge auto – see, mis kolleegide kahtlustavad pilgud temale tõmbas ja ta vahele võttis.

Siin meenub õpetliku paralleelina Ilfi ja Petrovi «Kuldvasikast» pärit nõukogude salamiljonär Aleksandr Koreiko, kes pani pihta kümneid miljoneid, aga elas ülimalt tagasihoidlikku ja kitsit elu just selleks, et mitte silma jääda. Koreiko-taoline distsiplineeritus on aga erand (pealegi, mis mõtet on varastada, kui saaki nautida ei saa), pigem on ikka nii, et kergelt tulnud, kergelt läinud. Kiire raha paneb kiirelt kulutama. Võtsid ühe korra ega jäänud vahele, võtsid teist korda ega jäänud vahele. Enesekindlus kasvab, isu kasvab. Nii läheb pall veerema, kuni ühel hetkel polegi enam tagasiteed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles