Kanada vanadekodu põlengus hukkus kardetavasti 32 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjujad L'Isle-Verte'is.
Tuletõrjujad L'Isle-Verte'is. Foto: SCANPIX

Kanadas Quebeci provintsis põles ööl vastu neljapäeva maha vanadekodu, surma sai kardetavasti 32 inimest, teatasid võimuesindajad.

Päästetöötajad otsivad rusudest ohvrite laipu. Siiani on leitud küll vaid kaheksa surnukeha, kuid kadunud 24 inimest on üsnagi tõenäoliselt samuti hukkunud, sest neist pole kahe ööpäeva jooksul midagi kuulda olnud. Pealegi valitseb väljas käre paarikümnekraadine pakane ja lõõskab tugev tuul, mis teeb ilmaolud veelgi talumatumaks.

Peaminister Stephen Harper hoiatas juba varem hukkunute arvu hüppelise tõusu eest.

Vanadekodus elas 50-60 asukat. Võimude sõnul suudeti 23 inimest evakueerida, neist 13 said viga. Kustutustöödel sai kannatada ka kaks tuletõrjujat.

Põleng puhkes väikelinnas L'Isle-Verte'is, mis asub Montrealist 450 kilomeetrit kirdes.

Paljud vanurid olid ratastoolis või vajasid liikumistuge. Mõned põdesid Alzheimeri tõbe. Vaid viis olid täielikult iseseisvad, rääkis L'Isle-Verte'i linnapea.

Tulekahju puhkes veidi pärast keskööd ja kell 01.00 oli hoone täielikult leekides, ütles naaber raadiojaamale Radio-Canada.

Päästjate sõnul takistas leekide ägedus üldevakuatsiooni läbiviimast, samuti valmistas 20-kraadine pakane probleeme päästevarustusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles