Algas kohus Lasnamäe granaadiviskaja üle

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Algas kohus 50aastase Jevgeni Jefimovi üle, keda prokuratuur süüdistab mullu septembris Tallinnas Paekaare tänava korteris toimunud granaadiplahvatuse korraldamises.


Süüdistuse kohaselt tekkis Jevgenil 6. septembri õhtul tuttavatega alkoholi tarvitades tüli, mille käigus lõi Jevgeni esmalt seltskonnas viibinud 43aastast meest ja lahkus seejärel korterist. Peagi tuli aga Jevgeni tagasi, lõi köögis olnud 47aastast naist ja viskas kaasa võetud RGD-5 tüüpi käsigranaadi köögis olnud inimeste jalgade juurde.

Granaat lõhkes akna juures ja vigastas kolme köögis olnud inimest. 50aastane mees ja 45aastane naine said plahvatuses eluohtlikke vigastusi, kuid arstidel õnnestus nende elu päästa. Teistest eemal viibinud 47aastane naine sai kergemaid vigastusi.

Kaitsepolitseinikud pidasid Jevgeni kuriteos kahtlustatavana kinni 10. septembril Maardus, kus ta varjas end ühe tuttava juures. Kohus võttis kahtlustatava prokuröri taotlusel eeluurimise ajaks vahi alla.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles