Liivat: anname erakonna viisakalt üle

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anto Liivat
Anto Liivat Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Rahvaliidu aseesimehe Anto Liivati sõnul ei tõtta tema, esimees ega ta ametivennad erakonnast lahkuma, vaid annavad selle enne viisakalt oma järeltulijatele üle.

«Tänane Rahvaliit on hoopis teine kui see Rahvaliit, kuhu ma toona astusin. Ma ei pea pikas plaanis võimalikuks, et ma Rahvaliidu liikmena jätkan,» ütles Liivat Postimees.ee'le.

Samas märkis ta, et erakonna kolm aseesimeest ja esimees ei kavatse lähipäevil Rahvaliidust lahkuda, vaid hoolitsevad selle eest, et partei saaks uutele juhtidele viisakalt üle antud.

Tema sõnul kavatsevad esimees ja aseesimehed poliitikas jätkata.

«Me kindlasti ei mata plaani tugevast regionaalse ja sotsiaalse tasakaalu eest seisvast jõust maha,» rääkis Liivat.

«Püüame leida aseesimeestega viisi, kuidas moodustada see mõjukas poliitiline jõud, kes suuaks nende väärtuste eest seista, mida me oluliseks peame.»

Kas plaanis on luua uus erakond, sellele vastamisel jäi Liivat ebamääraseks.

«Ma saan täna õhtul öelda ainult nii palju, et me ei ole nende diskussioonidega veel väga kaugele jõudnud.»

Ta ütles, et erakonna esimehel, aseesimeestel ja nende mõttekaaslastel on plaanis lähipäevil edasise tegevuse osas põhjalikult aru pidada.

Täna ameti maha pannud Rahvaliidu esimehe Karel Rüütli kohused võtab kuni järgmise volikogu koosolekuni üle erakonna fraktsiooni juht Mai Treial.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles