Tartu mängija pääses Eesti saalihokikoondisesse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

EMÜ SK mängija Sten Kõiv valiti 20 saalihokimängija hulka, kes 29. jaanuarist 2. veebruarini mängivad Slovakkias Bratislavas finaalturniirile pääsemise nimel.

Kõiv ütles, et koondisesse pääsemine oli tema jaoks üllatus, sest sel aastal oli konkurents väga tugev. Ta lisas, et üllatus isegi siis, kui oma nime 30 kandidaadi seast leidis. 

Kõiv rääkis, et koondisesse pääsemine ei ole lihtne, sest ainult mänguoskusest ei piisanud, kuna treenerid nõudsid väga head füüsilist vormi. «Oli näha, et kõik andsid füüsilistel katsetel endast kõik ja mitmetel lõi silme eest värviliseks, kaasa arvatud minul,»  lausus ta.

Meeste koondise treenerite Rein Kivi ja Argo Kungla valikprotsessi iseloomustas Kõiv nii, et midagi juhuse hooleks ei jäetud. Treeningkogunemistel testisid treenerid kandidaatide mänguoskust ja füüsilist vormi, kuid mängijatel hoiti silma peal ka hooaja vältel.

Praegu hoiab Eesti maailmas 8. positsiooni. Valikturniiril on eestlaste vastasteks Serbia, Belgia, Slovakkia ja Šveitsi koondised. Detsembris Rootsis Göteborgis peetavale finaalturniirile pääsemiseks peab Eesti koondis pääsema valikturniiri kahe parema hulka. Varuvariandiks on ka kaks parimat kolmandat kohta Euroopa nelja valikturniiri võrdluses. 

Kõiv usub, et eestlaste edasipääsu võimalused on väga head, kuid ta märkis, et ühtegi kohtumist ei saa kindlasti pehmelt mängima minna, endast tuleb anda maksimum.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles