Eesti annab KAVi sisepõgenike aitamiseks 100 000 eurot

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse sõdurid Kesk-Aafrika Vabariigis.
Prantsuse sõdurid Kesk-Aafrika Vabariigis. Foto: SCANPIX

Eesti annab Kesk-Aafrika Vabariigis(KAV) vägivalla all kannatavate sisepõgenike olukorra leevendamiseks 100 000 eurot.

Eesti toetab KAVi sisepõgenike olukorra leevendamist Rahvusvahelise Punase Risti komitee kaudu 50 000 euroga ning ÜRO pagulaste ülemvoliniku ameti kaudu samuti 50 000 euroga, teatas välisministeerium.

Välisminister Urmas Paet ütles, et Kesk-Aafrika Vabariigis on nii julgeoleku- kui ka humanitaarolukord keeruline. «Riigis puhkenud religioosne vägivald erinevate usugruppide vahel on kaasa toonud sadu ohvreid ja ligi miljon sisepõgenikku,» lausus Paet, kelle sõnul tuleb tegutseda otsustavalt ja kiiresti, et ära hoida suurem katastroof.

ÜRO pagulaste ülemvoliniku ameti toetamisega aitab Eesti kaasa põgenike ja sisepagulaste olukorra parandamisele ja nende turvalise tagasipöördumise toetamisele.

Rahvusvahelise Punase Risti komitee on Kesk-Aafrika Vabariigis kohal olnud mitmeid aastaid ning teeb koostööd kohaliku Punase Risti seltsiga. Punane Rist tegeleb haavatutele esmaabi andmisega, mobiilsete kliinikute ülalpidamisega, jagab psühho-sotsiaalset tuge kannatanutele ning tagab joogivee ja toidu abivajajatele.

Alates 2012. aastast on Eesti Kesk-Aafrika Vabariiki läbi rahvusvaheliste humanitaarabiorganisatsioonide toetanud 180 000 euroga. Viimati eraldas välisministeerium 2013. aasta detsembris 80 000 eurot ÜRO lastefondi tegevuse toetuseks, et parandada Kesk-Aafrika Vabariigi laste juurdepääsu haridusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles