Uudelepp: Rahvaliidu sekeldused on pidu Ansipi õuel

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agu Uudelepp
Agu Uudelepp Foto: Pm

Poliitikaeksperdi Agu Uudelepa hinnangul võidab sotside ja Rahvaliidu ühinemise ärajätmisest enim Reformierakond eesotsas Andrus Ansipiga.

«Kui tuleb nelja erakonna riigikogu, jääb Rahvaliit alla künnise. Aga Rahvaliit ei jää riigikogu valimistel alla künnise suurelt,» rääkis Uudelepp ETV «Terevisioonis». «Ta võib ikkagi - juhul, kui ta alla jääb - võtta kolm-neli protsenti hääli.»

Uudelepa sõnul lähevad need hääled vasaktsentristlikult tiivalt kaduma ning see võib kallutada uues riigikogus koalitsiooni moodustamise vaekausi paremerakondade kasuks.

«Nii võib juhtuda, et järgmise aasta märtsi alguses jääb Edgar Savisaarel jälle natukene puudu.»

Uudelepa sõnul oli Rahvaliidu kongressi otsus sotsidega mitte ühineda teada hetkest, kui Villu Reiljan teatas, et talle see mõte ei meeldi.

«Rahvaliit on organiseeritud tänu Villu Reiljani töökusele ja karismale,» rääkis Uudelepp. «Ta oskab suurepäraselt inimestega rääkida, nii et, kui ta soovib oma erakonnakaaslasi milleski veenda, siis küllap jaksab ka ta piisavalt suure hulga ära rääkida.»

Aastate eest ka Rahvaliidu pressiesindajana töötanud Uudelepa sõnul ei määra parteis hääletustulemuse mitte see, mitu maakonnaühendust on ühinemise poolt, vaid, mida arvatakse suuremates ühendustes, ning need otsustasid pühapäeval valdavalt liitumise vastu.

Rääkides Rahvaliidu võimalikest uutest esimehekandidaatidest, soovitas Uudelepp heita pilgu erakonnast väljapoole.

Samas ei pea ta usutavaks kandidaadiks Raimo Kägu, kes on küll hea suhtleja, kuid mitte nii tugev parteikaaslaste innustaja. Ta ei pidanud tõsiseks juhikandidaadiks ka eile oma esimeheambitsioonidest Postimees.ee’le rääkinud Ingvar Tšižikovi, sest too pole avanud piisavalt oma plaane, mida ja kuidas Rahvaliidus muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles