Riho Raave: tugispetsialistideta ei ole tänapäeva kool mõeldav

, Tartu haridusosakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TPM

Kaasava hariduse põhimõtetest lähtuvalt ei ole tänapäeva kooli ja kvaliteetset haridust enam võimalik ette kujutada tugiteenuseid rakendamata. Just tugispetsialistide olemasolu ja väiksemad klassid on üks olulisimaid tegureid, miks väljalangevus Tartu põhikoolidest on viidud miinimumini. Paraku on riigi hariduspoliitika selles osas muutunud.

Kes jälgisid ETV tõsielusarja «Üheksandikud», said päris hea pildi, mis ja kuidas ühes tavalises Tallinna koolis asjad käivad: milliste probleemidega koolimeeskond tegeleb, kuidas õppimist toetatakse üha rohkem kasvatuslike ettevõtmistega, kunas ja kuidas sekkuvad probleemide lahendamisse tugispetsialistid.

Sarjast tuli kujukalt välja koolimeeskondade ühise tegutsemise vajadus probleemsetes olukordades ning see, kui palju oli sotsiaalpedagoogist või koolipsühholoogist abi nii õpilase kui ka õpetaja aitamisel. Ja see ei olnud väljamõeldis, vaid tegelik elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles