Tammeka president leidis uue tegevjuhi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Tammeka treening
Tartu Tammeka treening Foto: Margus Ansu

Eesti meistriliiga klubid pidid 6. jaanuariks esitama personaliga seotud dokumendid, mille hulka kuuluvad lepingud peatreeneri ja tegevjuhiga, jalgpalliklubi Tammeka sai Eesti jalgpalliliidult ajapikendust teisipäeva, 28. jaanuarini.

Neljapäeva, 29. jaanuari varasel hommikutunnil laekusid liitu lepingud, mis olid sõlmitud 27., 28. ja 29. jaanuaril. Samal varahommikul kirjutas Eestis elav itaallasest jalgpallifänn Angelo Palmeri oma blogis «Rumori di Spoglia­toio», et uueks tegevjuhiks saab Alex Scheperin, kes on muu hulgas jalgpalliportaali Soccernet kaasautor.

Scheperin kinnitas, et ta tõepoolest võttis sellise tööpakkumise vastu, sest see tundus talle põnevana: kas ta suudab raskustes klubi päästa. «Olen ärimees ja varem ka selliseid keerulisi olusid kogenud,» ütles ta. Valitsevast olukorrast ega oma tööülesannetest ta siiski lähemalt rääkima ei soostunud, kuna paljud otsad on veel lahtised.

Uus peatreener olemas

Uue peatreeneri nime pole Tammeka president Jane Afshar veel avalikustanud, kuid neljapäeval kinnitas ta meediale, et peatreener on olemas. Eile Afshari telefonitsi tabada ei õnnestunud, kuid Soccernetis levis teave, et tegemist on makedoonlasega.

Et säilitada lootus jätkata meistriliigas, peab Tammeka tänase kuupäeva sees esitama klubi aastaeelarve ja likvideeritud peavad olema eelmise hooaja võlad. Baase haldavale SA Tartu Spordile oli klubi võlgu 8875 eurot, millest 1265 eurot ehk kontoriruumide üür maksti ära laupäeval, 25. jaanuaril.

Lepingud lõppemas

Kuna väljakute eest on klubi võlgu veel 7658 eurot, saatis Tartu Sport 27. jaanuaril klubile teatise lepingu ülesütlemise kohta. Selle järgi lõpevad meistriliiga ja naisteliiga treeninguaegu käsitlevad lepingud esmaspäeval, 3. veebruaril, kui selleks ajaks võlg makstud ei ole.

«Kui ära makstakse, siis on loomulikult kõik veel võimalik. Kuid seda juttu, et raha tuleb järgmisel nädalal, oleme juba aastaid kuulnud ja see ongi ainult lubaduseks jäänud,» ütles Tartu Spordi juhatuse liige Eve Lill. Afsharilt oli Lill palunud tema versiooni võimalikust lahendusest juba kuu alguses, kuid pole seda siiani kuulnud.

Jalgpalliliit langetab lõpliku otsuse litsentseerimise kohta uue nädala alguses. Kuu keskel tegi liit ettepaneku klubi saneerida, kuid sellest loobus Afshar vaikides.

Tammekast lahku löönud ja noortetööga tegeleva jalgpallikooli esindaja Kristjan Tiirik ütles, et noortel treeningud käivad ja ligi 60 protsenti lapsevanematest on esitanud ka avalduse ületulekuks klubist jalgpallikooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles