Lugeja ettepanek: Tallinnas võiks olla eraldi suitsetajate kohvikud

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigaret. Illustratiivne foto.
Sigaret. Illustratiivne foto. Foto: Panther Media/Scanpix

Tallinncity poole pöördus lugeja, kelle meelest võiks Tallinnas olla suitsetajatele omaette kohvik. «Kui kogu aeg luuakse mingeid erilisi kohvikuid, miks ei võiks olla suitsetajatele selline kohvik, kus saab rahulikult suitsetada ja kohvi juua?» tahtis ta teada. Mida arvavad ettepanekust teised lugejad?

Tubakaseaduse kohaselt on alates 6. juunist 2007 on keelatud suitsetada toitlustusettevõttes (baarid, restoranid, kohvikud, ööklubid jne), kus pakutakse joodavat-söödavat. Neis ettevõtetes võib suitsetada üksnes juhul, kui on olemas spetsiaalselt ainult suitsetamiseks eraldatud ruum, kus on nõuetekohase ventilatsioon.

Toitlustusettevõtted, kus sellist ruumi pole (selle eraldamine ei ole kohustuslik), ei tohi lubada siseruumides suitsetada. Suitsetamisruumis ei ole lubatud külastajaid teenindada ning ruumi on soovitatav lubada koristada pärast külastajate lahkumist, kui tubakasuitsu kontsentratsioon on oluliselt vähenenud. Suitsetamise keeld ei kehti väljaspool siseruume asuval hooajalisel laiendusel.

Tatari tänavas asuvas Vesipiibukohvikus on aga kaks erinevas stiilis suitsetamisruumi , üks ainult vesipiibu suitsetajale ja teine nii piibu kui ka tavalise sigareti suitsetajale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles