Dopingupaljastaja: mind lubati tappa

Mikk Salu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapmisähvardused ja pommiähvardused. Tingimisi vanglakaristus ja rahatrahv. Põgenemine Hispaaniasse. Hirm, depressioon ja hävitatud karjäär. Need on märksõnad, mis saatsid Soome ajakirjanikku Johanna Aatsalo pärast Soome suusatajate dopingutarvitamise paljastamist.
Tapmisähvardused ja pommiähvardused. Tingimisi vanglakaristus ja rahatrahv. Põgenemine Hispaaniasse. Hirm, depressioon ja hävitatud karjäär. Need on märksõnad, mis saatsid Soome ajakirjanikku Johanna Aatsalo pärast Soome suusatajate dopingutarvitamise paljastamist. Foto: Lehtikuva/Scanpix

Kuusteist aastat tagasi mõisteti  Soome infoagentuuri STT tollane ajakirjanik Johanna Aatsalo kohtus süüdi Soome suusatajate laimamises. Pärast paljusid uusi kohtuprotsesse, ülestunnistusi ja dopinguga vahele jäämisi on Aatsalo lõpuks võitja.

Alustame päris algusest. 1998. aasta jaanuaris avaldasite Soome suusatajaid puudutava dopinguloo.

Kirjutasin, et Jari Räsänen on kasutanud kasvuhormooni ning et Soome suusaliit tahab tulemuste parandamiseks osta veel rohkem kasvuhormooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles